Oskar Wahlbäck, Head of Global Operations

25 July 2020

Omställningsorganisationer: få stöd och bidrag till en utbildning

Beetroot Academy utbildar över 3000 personer inom IT varje år och flera av våra studenter i Sverige har valt att studera hos oss via omställningsorganisationer. 

Vad är en omställningsorganisation?

Om du blivit uppsagd från ett jobb med kollektivavtal kan du få hjälp från en omställningsorganisation med att exempelvis söka ett nytt jobb eller en utbildning. Det finns 16 omställningsorganisationer i Sverige – vilken av dem du ska vända dig till beror på vilket kollektivavtal du haft på din tidigare arbetsplats. Tänk på att kraven för att få ta del av stöd via en omställningsorganisation ofta skiljer sig från de olika omställningsorganisationerna, ta kontakt med den som gäller för ditt kollektivavtal för mer information och rådgivning. 

Exempel på olika omställningsorganisationer:

  • Omställningsfonden – Anställda inom kommuner och regioner
  • TSL - Anställda med ett kollektivavtal (LO-förbund)
  • TRR Trygghetsrådet – Tjänstemän inom den privata sektorn
  • Trygghetsstiftelsen TSN - Anställda inom samhällsnyttiga företag
  • Trygghetsrådet Fastigo – Tjänstemän i fastighetsbranschen
  • Trygghetsfonden BAO - Finansförbundet – Anställda inom bank och finans 

En IT-utbildning kan vara startskottet på en helt ny karriär. Beetroot Academy erbjuder intensiva och praktiskt-orienterade kurser som ger den kompetensen och det nätverk som behövs för att att starta och förbättra en framgångsrik karriär inom IT. Alla våra kurser är 2-4 månader långa. Utbildningen sker på deltid och distans med lärarundervisning efter kontorstider, vilket gör det möjligt för arbetssökande och heltidsstuderande att ta kurser.

Vill du veta mer om våra utbildningar? Kontakta oss:

Anastasiia Klonova 
0707952997
anastasiia.klonova@beetroot.academy